Методичне об’єднання вчителів природничо-математичного циклу на тему «STEM – освіта: впровадження та перспективи розвитку»

15 листопада 2019 р. у НВК «Лозівська ЗОШ І – ІІІ ст.-ДНЗ» відбулося ІІ засідання методичного об’єднання вчителів природничо-математичного циклу на тему «STEM – освіта: впровадження та перспективи розвитку».

/Files/images/20191115_151657.jpg

Стрімкі зміни - одна з основних характеристик сучасного суспільства. Інтенсивне впровадження прогресивних технологій в усі сфери життя зумовило безупинне вдосконалювання людської діяльності. Різко зменшується час на втілення нових ідей, знань, технологій у життя. Зростає потреба в нових формах освіти, навчання, набутті навичок.

/Files/images/20191115_151950.jpg

Метоюзасідання було поглибити знання про інноваційні технології навчання, а саме, STEM-освіту, як технологію формування та розвитку розумово-пізнавальних і творчих якостей учнів, обмін досвідом з їх використання, обгрунтування доцільності впровадження інновацій в освітній процес, аналіз готовності вчителя до інноваційної діяльності.

/Files/images/20191115_155123.jpg

Керівник МО, вчитель хімії та біології - Солонинка Галина Зеновіївна ознайомила присутніх про шляхи впровадження STEM-освіти в закладах освіти та зауважила що завданням STEM-освіти є конкурентоспроможність випускників на сучасному ринку праці… Вказала на переваги, недоліки та труднощі у використанні STEM-освіти.

Вчитель географії Логін Галина Володимирівна розповіла про свою участь у хакатоні для вчителів на тему «STEM-урок: методичні підходи та гендерні стереотипи» в м. Хмельницький який тривав з 31 жовтня по 2 листопада. До участі в хакатоні було обрано 35 вчителів та вчительок STEM-предметів з 4 областей України: Тернопільської, Хмельницької, Рівненської та Чернівецької. Мета заходу полягала у спільній розробці проєктів та методик, які допоможуть вчительській спільноті перевіряти STEM-уроки на наявність гендерних стереотипів та пошуку інноваційних рішень, що сприятимуть зацікавленості учнівської молоді вибором STEM-професій.З Тернополя та області долучилося 5 освітян серед яких Логін Галина Володимирівна.

/Files/images/20191115_155148.jpg

І перше, що ми переглянули – відео Соціального експерименту, який дійсно демонструє важливість гендерної рівності і подолання стереотипів щодо професій.

На завершення свого виступу Галина Володимирівна провела з членами МО вправу «Генерація ідей»

Керівник МО роздала всім пам’ятку вчителю про STEM–освіту та зразки STEM-проектів.

Кiлькiсть переглядiв: 283

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.