/Files/images/організація харчування.jpg


Раціональне харчування тих, хто навчається - одна з умов створення здоров'язберігаючого середовища в загальноосвітніх установах, зниження негативних ефектів і наслідків функціонування системи освіти.

Недостатня кількість поживних речовин у дитячому віці негативно позначається на показниках фізичного розвитку, захворюваності, успішності, сприяє прояву обмінних порушень і хронічної патології. Найважливішою умовою для підтримки здоров'я, високої працездатності і витривалості людини є повноцінне і правильне харчування. Питання організації шкільного харчування останнім часом викликають підвищену зацікавленість.

Основу передбачуваних підходів складає впровадження нових схем харчування школярів і використання сучасного високоякісного устаткування, що дозволяє при мінімальних витратах забезпечити харчування школярів на рівні вимог сьогоднішнього дня.

Тому адміністрація НВК «Лозівська ЗОШ І-ІІІ ст. - ДНЗ» сьогодні приділяє велику увагу питанням життя і здоров'я дітей і підлітків. Особливо гостро зараз стоїть питання про організацію раціонального шкільного харчування. Воно має бути збалансованим, протягом дня дитина має отримувати необхідний для цього мінімум харчових і мінеральних речовин. Якщо врахувати, що велику частину часу діти проводять в школі, то і повноцінно харчуватися вони повинні тут.

/Files/images/Здорове харчування_тар.jpg




ШКІЛЬНА ЇДАЛЬНЯ

Шкільна їдальня працює щодня з 08.00 до 15.00 год.

/Files/images/FB_IMG_1608101500361.jpg

Персонал забезпечує гаряче безкоштовне харчування здобувачів освіти, які навчаються у початковій школі, та безкоштовне пільгове харчування, відповідно до ст. 19 Закону України „Про державну допомогу сім’ям з дітьми”.

Облік обідів, якість приготування, організація споживання їжі ретельно контролюється адміністрацією школи та медичною сестрою.


Організація шкільного харчування

Практика організації харчування в нашій школі переконала нас в перевазі їдалень, що працюють безпосередньо на сировині. Їх повна автономність в приготуванні їжі дає велику можливість забезпечення на місці страв найрізноманітнішого меню.
Приготування їжі в таких умовах вимагає наявності кваліфікованого штату персоналу в таких їдальнях, вони мають бути оснащені повним устаткуванням для обробки сировини, приготування їжі, її роздачі, збору і миття посуду.

У нашій їдальні виконуються всі санітарно-епідеміологічні вимоги до організації харчування дітей, що навчаються в школі.
Усі приміщення укомплектовані необхідним устаткуванням. Минулого року в шкільній їдальні був проведений капітальний ремонт.

За час роботи в школі не було жодного випадку захворювання кишковою інфекцією з вини їдальні. Перед входом в приміщення їдальні для миття рук організовано спеціальне місце, обладнане рукомийниками.

У меню школярів систематично включають страви з м'яса, риби, молока.

Класними керівниками проводиться позакласна виховна робота з учнями по вихованню культури харчування і відповідальності за своє здоров'я.




Паспорт харчоблоку
Меню школи
Меню дошкільного підрозділу



/Files/images/131766108_3754813401301661_3614798622841121895_n.jpg

/Files/images/132009633_3716717458419125_8282237817067491476_n.jpg

/Files/images/132087041_1078645039266596_6495844083206480146_n.jpg

/Files/images/132089076_1729726067209685_6132150504538571445_n.jpg

/Files/images/132278365_147847396841277_3017367429667163842_n.jpg

/Files/images/132318610_219530943074364_4482388658485999834_n.jpg

/Files/images/132443839_4086730724688331_2350883365769441493_n.jpg

/Files/images/148964340_257386005781674_3603463373614919393_n.jpg

/Files/images/149402946_768867817317445_8159094575210900324_n.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 232

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.